Her gün içen yaşlanmak nedir bilmiyor! Doğal kolajen yerine geçen tarif

İlikli kemik suyu A ve K vitamini, demir, mangenez, çinko, omega-3 ve omega-6 içerir. Böylece iyice kaynatıldığında kolajen bakımından da zengin bir içerik ortaya çıkar.

Gençleştirir

Her gün düzenli bir şekilde ilikli kemik suyu içmek bin bir türlü fayda sağlar. Cildi nemlendirir, yaşlanmayı geciktirir ve esnek bir cilde sahip olmanızı sağlar.

İçeriğinde doğal kolajen bulunduran ilikli kemik suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Yaşlanmaya karşı korur. Vücudun direncini artıran ilikli kemik suyu enfeksiyonlara karşı savaş açar.

Bağ dokusunu canlandırır

Selülitleri önler, saçların güçlü ve parlak görünmesini sağlar. Yaşlılık kaynaklı sarkmaların önüne geçer ve lekelerin yok olmasını sağlar.

Özellikle sakatlanmalarda sıklıkla önerilen ilikli kemik duyu, bağ dokusunun canlanmasına yardımcı olur.

Bağışıklık güçlendirir

Zengin mineral ve vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini korur ve hastalıkların önlenmesini sağlar. Mideyi çalıştırarak şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunları engeller.

Kemik güçlenmesinde oldukça etkilidir, özellikle ilerleyen yaşlarda meydana gelebilecek olan kemik erimesini önlemeye yardımcı olur.

Vücuttaki iltihapları söküp yeni iltihap üretiminin önüne geçmede etkilidir. Ayrıca ruh halinin dengelemeye de etki eder.

Hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler

İyi bir ilikli kemik suyu hazırlamanın püf noktası ilikli kemiği iyice kaynatmaktır.

İçerisine tercih ettiğiniz soğan, sarımsak vb. sebzeleri ilave ederek besin değerini yükseltebilirsiniz. Yaklaşık 4-5 saat kaynattığınız ilikli kemiğe sebzeleri son 1 saat ilave edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x